«Вольниця махновська». Для чого Україні закон Про медіа — пояснює голова інформаційного комітету Верховної Ради

Засоби масової інформації мають працювати в рівних умовах, переконаний голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Читайте також:

Анастасія Гаценко Переваги та недоліки нового законопроєкту «Про медіа»

Нардеп фракції Слуга народу пояснив Радіо НВ, що наразі діяльність інтернет-видань законодавчо не врегульована, а прогалину має заповнити Закон про медіа.

«Я не розумію, як так може бути, щоб преференції були для онлайн [медіа]. Телебачення і радіо — під регуляцією, як були; для телебачення і радіо нічого не змінюється законом Про медіа. А в інших [ЗМІ] — анархія, вольниця махновська, роби що хочеш. Так не може бути, це не чесно просто», — розповів Потураєв.

Блогери у соціальних мережах, відповідно до законопроєкту, реєструватимуться як медіа за бажанням.

Читайте також: «Канали Медведчука» і Прямий створив один продюсер. Воно все таке крикливе та гламурне. Інтерв'ю НВ з Ольгою Герасим’юк

Наразі законопроєкт готовий, запевняє Потураєв, але ухвалюватимуть його у Верховній Раді після більш нагальних проєктів законів, які спрямовані на виконання міжнародних зобов’язань.

Законопроєкт Про медіа № 2693-д зареєстрували у Верховній Раді у липні 2020 року.

Деякі ЗМІ виступили проти його ухвалення, оскільки вважають, що це спричинить надмірну регуляцію медіапростору.

Слухайте подкаст на цю тему

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила, що проти врегулювання медіасфери виступають Кремль і підсанкційні ЗМІ Медведчука, та додала, що президент України Володимир Зеленський категорично «за» законопроєкт.

Редактор: Юлія Козіна